De aanleg van het eerste zonnedak van Energie Coöperatie ECODon gaat binnenkort beginnen. Op het dak van Loonbedrijf Dijkstra worden 184 zonnepanelen geïnstalleerd.
De zonnepanelen, die je aanschaft in de vorm van zoncertificaten, kosten € 100,- of € 300,- euro per stuk en zijn al door 15 deelnemers aangekocht. Dit zijn particulieren, bedrijven en verenigingen.
In ruil voor de aanschaf van de zoncertificaten hebben zij jaarlijks een verwacht voordeel van € 17,50 (€ 100,- model) of € 35,- (€ 300,- model) korting op hun energierekening per aangeschaft zoncertifcaat.

De zonnepaneleninstallatie gaat ongeveer 55.000 kilowattuur per jaar opleveren. Dit staat ongeveer gelijk aan het verbruik van 18 gemiddelde huishoudens. Door deze samenwerking van lokale bewoners, locatie eigenaar Loonbedrijf Dijkstra en de energie coöperatie wordt het dorp Morra en omgeving een stukje duurzamer.


Wilt u nog deelnemen?
Energie Coöperatie ECODon wil meerdere van deze collectieve zonnedaken plaatsen in voormalig gemeente Dongeradeel voor mensen die zelf geen zonnepanelen (meer) kunnen of willen plaatsen op het eigen dak.

U kunt op twee manieren meedoen:
1. er zijn nog een beperkt aantal zoncertificaten beschikbaar voor dit eerste zonnedak in Morra.
2. u geeft op als geïnteresseerde voor een collectief zonnedak te realiseren bij u in de buurt.

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met Geert Bril of Aad Stolk via info@ecodon.nl.