Postcoderoos Morra

Doe mee..

Wat is een collectief zonnedak?

De Energie Coöperatie ECODon willen samen met u de voormalig gemeente Dongeradeel verduurzamen en uw energierekening naar beneden brengen.
Dit gaan we doen samen met Loonbedrijf J.K. Dijkstra & Zn te Morra.

In totaal plaatst de coöperatie 200 zonnepanelen op het dak in Morra. Inwoners van Morra en de omringende dorpen kunnen deelnemen aan dit zonnedak. De zonnepanelen worden niet bij u zelf op het dak geplaatst maar gezamenlijk bij iemand anders op een groot dak. Ideaal wanneer u zelf geen zonnepanelen kunt of wilt plaatsen op uw eigen dak. Het dak wordt, zoals gezegd, beschikbaar gesteld door Loonbedrijf Dijkstra & Zn.

Hoe doet u mee?

U kunt één of meerdere zonnepanelen kopen van de coöperatie in de vorm van zoncertificaten. Door uw deelname aan het project wordt dan duurzame energie opgewekt en u ontvangt jaarlijks, de komende 15 jaar, ook nog eens een korting op uw energierekening.

Het verwachte voordeel?

  1. Voor één zoncertificaat betaalt u eenmalig € 100,-
  2. Hiermee zorgt u er voor dat er jaarlijks 265 kWh aan duurzame energie wordt opgewekt
  3. Het verwachte voordeel per jaar per zoncertificaat is € 14,-
  4. Na 15 jaar is de totale verwachte besparing per zoncertificaat € 210,- (15 jaar x € 14,-)

Doet u mee met 10 zoncertificaten? Dan betaald u eenmalig dus € 1.000,- en is u verwachte besparing na 15 jaar € 2.100,-. Door uw deelname wordt zo jaarlijks 2.650 kWh aan duurzame energie opgewekt en uw energieverbruik duurzaam opgewekt.

Kom naar de informatiebijeenkomst van ECODon!

Op dinsdag 23 april om 20.00 uur is er een informatiebijeenkomst in De Stikel in Morra. Hier kunt u terecht met al uw vragen over het project.

Of schrijf u hier direct in!