Ja hoor! Voor het vierde jaar op rij staat Energie VanOns op nummer 1 in de groene stroomranking! Energie VanOns scoort ook in 2021 de maximale score van 10 én staat helemaal bovenaan. De Consumentenbond, Natuur & Milieu en Wise onderzoeken elk jaar de duurzaamheid van stroomleveranciers en zet VanOns in 2021 opnieuw op een gedeelde eerste plaats.
Wij, van ECODon, zijn daar ontzettend trots op.

Een duurzaam leven begint met lokale groene stroom
Voor zowel de consumentenmarkt als de zakelijke markt staat groene stroom Van Ons op allereerste plaats. De groene stroom komt van eigen bronnen: lokale opwekprojecten, voor het overgrote deel van kleinschalige energiecoöperaties.
Zo weten VanOns zeker dat deze stroom donkergroen is én bovendien omarmd wordt door de plaatselijke bewoners.
Geen ongewenst zonnepark in de achtertuin, maar projecten waar een dorp of streek zelf voor kiest. Directeur Jaap Hoeksema: “Lokaal kopen wordt steeds belangrijker.  Jouw streek, jouw stroom.

Niet eens veel duurder dan grijze stroom
Een eenvoudige manier om de CO₂-uitstoot te reduceren, is door stroom af te nemen die afkomstig is uit duurzame energiebronnen. Door te kiezen voor een energieleverancier die volledig groene stroom levert verbeter je direct je CO₂-voetafdruk. Een bijkomend voordeel is dat groene stroom niet eens veel duurder is dan grijze stroom. Daarnaast hoef je niet direct grote investeringen te doen om je eigen energie te produceren. Bovendien kun je vaak zelf deelnemen in dit soort projecten, dan profiteer je dubbel.

Op de afbeelding zie je de beste scores. Lees meer over het onderzoek en/of bekijk het hele plaatje op de websites van de Consumentenbond, Natuur & Milieu of Wise.